2014. december 28., vasárnap

Balázs 3 éves

Bali ma betöltötte a hármat. Nézzük a számokat: 17,5 kg, 103 cm, 25-ös láb, 20 fog. További számadatok: 3 nagy rosszaság /nap, 3 kisebb rosszaság /óra. Nagyon harcias, imád bunyózni. Ehhez minden adottsága meg is van. Iszonyúan masszív, tömör gyerek. :-) S amilyen komisz, olyan cuki és kedves is. Puszilgat és hízeleg.
Balázs: - Anya, szeretlek!
Én: - Én is nagyon szeretlek.
Balázs: - De én jobban.

Hatalmas szíve van, mindenkivel megoszt mindent. Balázs az újabb bizonyítéka annak, hogy az olyan tulajdonságok, mint az empátia, az nagyrészt veleszületett tulajdonság. Amin persze lehet rontani vagy javítani... Bali nagyon empatikus. 3 éves kora ellenére már most nagyon odafigyel másokra. Illusztratív eset következik. Épp vacsoráztunk a konyhában, ahol alapesetben öt szék van. De Mami is nálunk volt, így egy székkel kevesebb volt a kelleténél. Mami téblábolt, rendezkedett, amíg mi vacsoráztunk. Balázs amikor elsőként megette a vacsorát, felállt, s odament Mamihoz: - Én már végeztem, ülj le a helyemre!
Egyébként nyelvtanilag meglepően helyesen beszél. S hát fergeteges dumája van. Mindent eltanul a nagyoktól, aztán előadja a bölcsiben...

A nyári sikertelen kísérlet után most a karácsonyi szünetben ismét levettük róla a pelust. Az elmúlt egy hét tapasztalata alapján nappalra szobatisztává nyilváníthatjuk Balázst. Sokszor már nem is szól, hogy mennie kell. Csak megy, intézkedik és akkor kiabál, ha kész van. Mielőtt felszáll a biliről, közli hogy meglepetés. Aztán ha megcsodáltam a bili tartalmát, akkor közli, hogy "boldog szülinapot!", esetleg "boldog karácsonyt!". Mintha valami ajándékkal örvendeztetne meg...

A alváshoz a pelus és este-reggel a cumisüveg is maradt. Reggel két cumisüvegnyi tej és este is kettő . Az összesen 1 liter / tej nap. Itt egy bölcsibe indulás előtti tej-ráadás:
Az esti tej előtt pedig sokszor még bekakaózik a nagyokkal:

Imádja az állatokat. Mesekönyvben, plüssfigurában, műanyagbábúban is nagy sláger az állatos. Főleg a (ma már) nem létező fajták: úgy mint dinoszaurusz és sárkány. A Jézuska is ilyenekkel készült.

Nincsenek megjegyzések: