2016. január 3., vasárnap

Ajándékhalmaz

Az év végi ünnepsorozat alatt jellemzően rengeteg ajándék zúdul a gyerekekre: Mikulás, Karácsony, névnap és szülinap alkalmából. A hatékonyság jegyében a Jézuska két fő beszerzési forrásra támaszkodott: a Pagony könyvesboltra és a Játékforrásra. Ez utóbbit az előző oviban nagyon reklámozták, de soha nem jutottam el. Most igen, s egy fél délelőtt eltöltése után komolyabb tételnyi Smart Games-szel és hasonlóval távoztam. 
Kamit bár iskolaérettnek nyilvánították, egy hosszú listát kaptunk a fejlesztendő területekről. Ezen lista élén áll az időbeli és térbeli tájékozódás. Így többek között formakirakót kapott a leány. Mindenki lelkesen rakja. Mi is. Sőt még Mami is. Az expert szintű feladványok nekünk is fejtörést okoznak, a kezdő szinttel Balázs is megbirkózik.


Bálintnak leginkább Balázs szülinapi ajándéka jött be. A gyurmáskönyv. Olyan mint az origami, csak gyurmával. Lépésről lépésre le van írva, hogyan kell pl. oroszlánt csinálni gyurmából. 

Ezekkel persze csak úgy szeretnek játszani, ha egy felnőtt is csinálja velük. Társasjátékozni  azonban már egyedül is leülnek. De érdekes módon ilyenkor az egyébként 20 perces játékkal ők öt perc alatt végeznek.  Ennek titka, hogy a szabályokat kellően rugalmasan kezelik...
Ha pedig vége a menetnek, kezdődhet a a lézerkardozás és hasonlók...

Nincsenek megjegyzések: