2016. január 6., szerda

Balázs 4 éves

Még a múlt év végére datálódik a jeles nap, így hát ideje írni róla. Balázs 4 éves lett. 19,5 kg és 108 cm. Egy nagyobb vacsora és testsúlyban utoléri Kamillát. Van vérnyomás, mellkaskörfogat értékem is (most jövünk a védőnőtől), de talán azok kevésbé érdekesek. Már kb háromnegyed éve éjszakára is szobatiszta, ő jött le leghamarabb a pelusról.
Balázs továbbra is egy cuki ördögfióka. Ez abból ered, hogy mindenre kíváncsi és emellett óriási önbizalma van, így hát belefog olyan dolgokba és kipróbál olyan dolgokat is, amit én nem értékelek. Az oviban viszont nagyon tudja mi a dörgés: továbbra is mintagyerek, pakol, segít, figyel. És állandóan kirakózik. Iszonyú kitartó, hosszan és elmélyülten tud foglalkozni dolgokkal. Teljes mértékben partnere a nagyoknak itthon is és az oviban is (az ovis csoportjának 3/4-e nagycsoportos korú). 
Egyedül az esti mesében van kicsit lemaradva. Hetek óta Rumini-t mesél Tóni esténként, a 2. kötet végén járnak. Bálint imádja, Kami próbálja követni, Balázsnak pedig a fő mozzanatok vannak meg. De nem reklamál. Továbbra is ő az, aki szinte mindennek tud örülni.
Visszaolvastam, hogy Bálintról mit írtam 4 éves korában. Balázzsal pont akkor voltam várandós. Pontosítás: Balázs akkor volt 8 hónapos. Bálintot akkor, 4 évesen milyen nagynak láttuk! S most Balázst pedig még mindig picinek... Ez a legkisebb gyerekek sorsa. Mindig ők maradnak a legkisebbek. 
Isten éltesse sokáig!

Nincsenek megjegyzések: