2008. szeptember 15., hétfő

Újszülöttből csecsemő

Tegnap magunk mögött hagytuk az újszülött korszakot, azaz Bálint 6 hetes lett. Nagyon megnyúlt, persze a centivel nehéz lemérni mert kapálózik, de megint le is mázsáltuk: 4580 gramm. Íme a hurkák:
Nézeget, figyeli a színes figurákat az ágyában, persze csak relaxált állapotban, azaz ha nem éhes, nem fáj a hasa és még nem unta el magát. Most már megy nevetés is (nemcsak álmában, hanem tudatosan is) és a magánhangzókat elkezdte szorgalmasan gyakorolni, úgy mint: Á, Ö, E. Kedvenc "szava" az ehehe-ehehe-ehehe. Ezt akkor adja elő, amikor egy sírás után megnyugszik. Nagyon vicces. Néha utánzom, én is mondom vele. Erre Tóni mondta, hogy ne csúfoljam a gyereket. :-)
Bálint a pattanásos serdülő korszakból a kopaszodó úr korszakba lépett. A fején körbe kihullott a születési haja, de van belőle még a tarkóján és a feje tetején, amiből komoly punk sérót lehet fésülni. Kiságya és a rácsvédő tele van a hajával egy jól meghatározott nyomvonalon, ahol mozgolódik és tekergeti a fejét.
Egyébként pelenkatesztelést végzünk. A Babylove-ot már az 1-es méretnél az első napokban kiejtettük a versenyből (van egy csomó, nem kell valakinek?), mert a 3-ból 2x pisis lett a gyerek hasán a ruha. Most a Huggies, Libero és Pampers 2-es méretét teszteljük, eddig az utóbbi a befutó. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tudott volna nagypapa ölében egy akkorát kakilni szombaton, hogy még a Pampers se bírta. A háta közepe is olyan lett, s amikor a 4. törlőkendőt vettem elő, mert időközben a vállára is került belőle valahogy, akkor eldöntöttük: fürdetünk.
A fürdetés már egész csendesen zajlik, az első sokkoló élményeken a bébi túltette magát, s már nem is fázik, hisz ki van bélelve.
A 6 hetes kor betöltésére visszatérve: el kell kezdeni a bébit a kötelező szűrőviszgálatokra vinni. Eddig kétszer szállítmányoztuk őt kocsival: a kórházból haza és a nagyszülőkhöz. Úgy, hogy a mózest beszorítottuk a hátsó ülésre. A hordozó szerintem teljesen alkalmatlan egy újszülöttnek, nyeklik-nyaklik benne. Na de most már talán megizmosodott annyira, hogy ezt is kipróbáljuk.

Nincsenek megjegyzések: