2008. szeptember 1., hétfő

4 hetesen

Az elmúlt egy hét úgy eltelt...
Na de ha mivel a "3 hetes" bejegyzést a kilókkal kezdtem, akkor most is legyen így: 4020 grammot mázsáltunk tegnap, pont 4 hetesen. Pár napja nem kap pótlást, még nem halt éhen. :-) Szemmel láthatóan nő a gyerek. Lassan elő kell venni az 62-es ruhácskákat. Vettem anno jópár ujjatlan és rövid ujjú 56-os body-t (mondván, hogy nyár lesz). Na ezek egy része érintetlenül fekszik a fiókban. Merthogy a mi gyerekünk fázik 26 fokban is, a hosszú ujjú rugdalódzó a nyerő.
A kezei is nőnek, meg úgy mindene. Egyre többet és kitartóbban figyel, sőt tegnap megragadta a kanalat (amivel a D-vitamint lapátoltam be) és a zenélő plüss szúnyogot is (legalábbis szerintem szúnyog, dagadt szúnyog). Telepakoltuk az ágyát színes cuccokkal, lecseréltük színes figurásra a rácsvédőjét. Így most kaja után kb 7,6 percet csendben el szokott nézelődni. Ha még zenélünk is hozzá, akkor ez akár 10 percre is felkúszik.
A fürdés továbbra is mumus. Olyannyira, hogy a múlt héten 3x nem fürdettünk (másik 4 napon azért igen), mert átaludta a fürdetést. Nem szokott 5 órát aludni egyben, de a múltkor is elaludt 7-kor és éjfélkor ébredt. Na persze éjjel tartotta a 3 órás ébredési ritmust. Tóni szerint direkt csinálja, mert nem szereti a fürdést. Tegnap aztán beszigorítottunk. 10-kor felébresztettem és mentünk fürödni és enni (még egy étkezés is hátra volt). Ennek az lett a vége, hogy végre nem sírt a fürdetésnél (mert félig aludt) és alig evett (mert félig aludt).
Ma újra próbálkozunk. Fontos lenne a fürdés, de legalábbis az arcát le kell mosni a fürdetőkrémmel, mert kiütéses a drága. Pontosabban úgy néz ki, mint egy pubertás korú.

2 megjegyzés:

Edina írta...

lassan összefogunk, megyünk és győződünk meg erről a jelenségről! ;-)

Ági írta...

Helyes, várunk Titeket!