2008. szeptember 8., hétfő

Külön szobában

Az elmúlt napok kómásan teltek az össze-vissza alvások és nem alvások miatt. Bálint ugyanis - leszámítva a normálisnak tekinthető éjjeli kajálásokat - hangosan alszik. Azaz nyögdécsel álmában. De csak éjjel! Ettől elég nehéz aludni, ami miatt Tóni is forgolódik. Emiatt pedig nyikorog alatta az ágy, emiatt pedig már én se tudok aludni. Így jól elszórakoztatjuk egymást ejazskánként. Így részben saját indittatásból, részben megfogadva a gyerekdoki tanácsát tegnap Bálintot átköltöztettük saját szobájába. Az ott lévő nagyobb kanapét kipateroltuk, vettünk egy kisebbet, ami mellé befér a kiságya. Kiságyat persze szét kellett szerelni, mert egyben nem fér be, illetve ki az ajtón. Szóval a hétvége szereléssel, pakolással telt.
A kisággyal bővült gyerekszobát még nem fotóztam le, majd ha fent lesz a falvédő is meg ilyenek. Helyette íme egy kép az oldalra fordulós mutatványról, amit úgy ad elő, hogy háton fekve megriad valamitől, kezeit hirtelen rézsut magastartásba rántja és a valamelyik irányba megborul. :-)
Hogy tegnap estére - 5 hetesen, 4280 gramm rekordsúllyal - megérett e külön alvásra azt nem tudjuk, de mindenesetre az első külön töltött éjszaka zökkenőmentesen lezajlott. Egyébként az együtt alvás az utóbbi hetekben is csak elég korlátozottan valósult meg, mert az első éjszakai ébredés / etetés után a nappali közepén elhelyezett babakocsiba tettük le és abban aludt.
Beszereztünk egy bébiőrt is, gondolván hogy majd ezen keresztül hallgatjuk mit művel a másik szobában. Na ez több fokkal rosszabb, mint a bébi nyögdécslését közelről hallgatni. Ez egy kínai gyártmányú radiós adó-vevő, ami olyan hangot ad ha jelt kap, mint a taxisok rádiója (az elsőre kiválasztott hullámhosszan be is szólt egy taxis kollega). Úgyhogy valami digitálisat kell beszerezni.
Egyébként éjjel 1x vagy esetleg 2x kel fel. És ha túlteszem magam azon az elvi és gyakorlati megrázkódtatáson, hogy a 6 órás etetés már nem éjjelinek számít, azaz hogy 6-kor felkel és evés után nem alszik vissza, akkor menedzselhető a dolog. Így fordulhat elő, hogy hétfő reggel 8:18-kor blogot írok...
Miután ma őszi borúval és esővel köszöntött be az új hét, eszembe jutott egy fontos kérdés. Az óraátállítások kapcsán már tapasztalatot szerzett szülőket kérdezem: a téli időszámításra való átállást hogyan adod be a gyereknek?

Nincsenek megjegyzések: