2009. június 13., szombat

Helyzet volt

Ahány különböző forrás, annyi különböző megoldást mond. Így van ez sok mindennel, így például a letapadás, húzogatás avagy nem húzogatás kérdéskörével is. Netes legújabb szakirodalom szerint hozzá nem kell nyúlni 2-3 éves korig, s jellemzően majd magától oldódik a helyzet. Védőnő szerint azonban aki az első életévben nem piszkálja a dolgot, azok 90%-a a sebészeten köt ki. Gyerekdokink szerint pedig az a helyzet, hogy nem kell bántani, ő majd megoldja 1-1,5 éves kor körül, utána már csak karban kell tartani.
Nos mi először a legújabb szakirodalom útmutatása alapján semmit nem csináltunk. Majd a védőnő tanácsára óvatosan belekezdtünk. Most pedig - bizonyos pirosodási problémák miatt a hirdetettnél kicsit előbb - a gyerekdoki 5 alkalmas kezelésének 60%-án túl vagyunk. Az első napok vizes borogatásos kiáltozásai után most már újra ilyen a hangulat:

1 megjegyzés:

Kriszti írta...

Hát ez nálunk is örök kérdés. Mi kicsit húzogatjuk, amit aztán a gyerekorvos 6 hetente kevésnek talál és jóóól megmutatja hogy kell. Eddig egyszer tört el a mécses emiatt. Védőnő szerint jobb, ha most túlesik rajta a gyerek, mert ilyenkor még hamar elfelejtik a fájdalmat, később már emlékszik rá és rossz élmény fog kapcsolódni a kukijához. Na, azt aztán végképp nem szeretnénk, úgyhogy húzogatunk...