2009. június 2., kedd

Kolping, avagy porszívó nélkül sehova

Soha nem gondoltam volna, hogy porszívóval megyek majd nyaralni - mondta Tóni egyik este. Pedig úgy tűnik mostantól ez alapfelszerelés lesz. Vajon amikor még nem volt orr- és porszívó, mit csináltak egy náthás csecsemővel?
A hosszú hétvégét ugyanis a kicsit náthás Bálinttal, Adél, Áron és Magdi kispajtásokkal, szüleikkel (és az orrszívó porszívóval) együtt a Kolping Hotelben töltöttük Alsópáhokon. Gyűjtöttük az "első"-ket:

Első szállodában alvás. Bálintot szerencsére nem érintette meg a környezetváltozás és az új ágyikó. Szerencse, különben a nyárra tervezett programokat nehezen tudnánk teljesíteni. Azt pedig, hogy az augusztusi hosszabb nyaralásra mennyi cuccal fogunk nekiindulni, azt el se merem képzelni. Ez a négy napi adag még épp hogy befért a csomagtartóba, pedig babakádállványtól kezdve minden elképzelhetővel fel volt szerelve a szobánk.

Első önálló evés. Szerintem a legtöbb időt a szálloda az éttermében töltöttük. Egy reggeli 1,5 óra, egy vacsora 1,5 óra. Még jó hogy csak félpanzió volt.

Az etetőszékben még mindig dülöngélő gyerekünk mindezt az asztal alatt/mellett lévő hordozóból kényszerült végigkísérni. Mi pedig erre a röpke időre változatos technikákkal igyekeztünk lekötni. Például szerette, ha Magdi lányka szórakoztatta. A másik jó időhúzó tevékenység a kiflicsücsök evés volt. Korábban a kezébe nyomott kiflikről azt gondolta valami játék, de most fogyasztott is belőle. Sajnos néha ki is jött, mert nem rágta meg, na de ezt inkább nem részletezem...

Első fürdőzés. Sajnos a strandolás kimaradt, mert néha még így felöltözve is hideg volt:

A belső medencéket azonban meglátogattuk. Szuper volt! Bálint az itthoni teljesítményét is bőven felülmúlta. 20 perc turbó pacsálás után végkimerülés és 2 óra extraalvás.

A szálloda szolgáltatásait két lábon járó babával még jobban ki tudtuk volna használni (majd jövőre!), de azért igyekeztünk így is:

Nincsenek megjegyzések: