2009. július 29., szerda

Napirendünk II.

Bálint pár hónapos korában egyszer összeírtam a napirendünket, most - közeledvén az egy évhez - újra megpróbálkozom ezzel.
7.30 Ébredés
Valamikor 6.30 és 8.00 között. Ha - szerintünk - fogzási fájdalmak vannak, akkor a korábbi, jobb esetben az utóbbi időponthoz közelebb. Ébredés után még rövid játék az ágyban, addig elkészül a 2,5 dl reggeli. Pár hete reggel már nincs szopi.

8.00 Indul a délelőtt.
Én is reggelizem, ilyenkor az etetőszékben ül mellettem és ropogtat valamit. Egyébként még mindig pépeseket eszik, de ropogtatni imád. Pl. a kimondottan kemény kölesgolyót egyben benyomja a szájába és az előbb-utóbb eltűnik. Befelé. A puha zöldségektől, gyümölcsöktől azonban még mindig irtózik. Fintorogva szétnyomja a kezével és szétszórja. A dinnyét azonban megeszi, mert az is inkább olyan ropogós fajta.
Szóval együtt megreggelizünk. Aztán programozunk: boltba megyünk, vagy dévényes tornára vagy ügyet intézni vagy épp itthon maradunk. Ha itthon maradunk se tudok sok mindent csinálni mostanában, mert egyre inkább igényli, hogy játsszak vele.

11.30 Ebéd
Kb. 2,5 dl főzelék (turmixolt zöldség/gyümölcs hússal) és 0,5-1 dl desszert (turmixolt gyümölcs). Bár szépen ül az etetőszékben, annyit forgolódik, hogy alig találok bele a szájába. Ezért még mindig legtöbbször az autósülésben etetem.

12.30-15.00 Alvás
Ebéd után elvileg alvás jön. De ha később ébred általában nem rögtön ájul be. Ilyenkor ugyanaz a móka mint reggelinél. Én ebédelek ő mellettem bohóckodik valami kajával az etetőszékben. Aztán utána előbb utóbb elpilled. Ha fáradtnak látom, megitatom (cumisüveg, erősen hígított gyümilé) és beteszem az ágyába. Ha fekve marad és az arcához gyűri a pelenkát - azaz felveszi az alvópózt - akkor tudom, hogy alvás lesz, még ha kicsit reklamál is. Ha azonnal megpördül az ágyába és nem teszi le a fejét, akkor tudom, hogy nem lesz alvás: kiveszem és játszunk még.

16.00 Uzsonna
Turmixolt gyümölcs gabonával (pl. zabpehely) és / vagy tejtermékkel (általában joghurt, a sajtot és túrót nem nagyon szereti). A kedvenc kaják egyébként: cukkinis vagy céklás csirke, almás zabpehely husival, joghurt vegyes gyümölcsökkel -a lényeg hogy banán lehetőleg legyen benne.

Sokszor uzsi után is elmegyünk, főleg ha délelőtt nem voltunk vagy nagy meleg van napközben. A késő délutáni elmenés sokszor apával van. Főleg kedden és csütörtökön, amikor én angolra, (gyógy)tornára, (gyógy)masszázsra stb. megyek. Apával egy nagyon gyakran ismétlődő program a fagyizás a Szamos Cukiban. Bálint is már simán leküld egy tölcsért. Állítólag már fagyit is kóstolt.

20.00 Fürdés
Hatalmas pancsolás a nagykádban. A fürdetést és az akörüli teendőket továbbra is Tóni intézi, én a megfürdetett és felöltöztetett gyereket veszem át szopira, aki utána még azért megiszik egy jó deci tápszert is. Nem hiába, hisz hosszú lesz az éjszaka.

20.45 Alvás
Hetente kb. egyszer felébred éjjel, ilyenkor Apa visszaaltatja. Azonban ha egy szobában alszunk - azaz nem itthon vagyunk - akkor sokszor hallom, hogy röviden de hangosan felsír, majd szinte azonnal visszaalszik. Itthon nem. Két eset van: nem halljuk meg mindig, vagy itthon nyugodtabban alszik.

Nincsenek megjegyzések: