2010. augusztus 25., szerda

Blog-könyv

Számos különböző indíttatásból írnak az emberek számos különböző témájú blogot. Családi blogot például azért írnak, hogy majd legyen mit visszaolvasgatni és rácsodálkozni, milyenek voltak x évvel ezelőtt, mit is csináltak akkor. Na meg azért, hogy a közelebbi és távolabbi rokonok, barátok értesüljenek erről-arról. De legfőképpen azért, hogy nyomon kövessék a gyerekek növekedését, ügyes-bajos dolgait. Meg biztos más indíttatásból is, de saját magunkból kiindulva most ezek jutottak eszembe.
S ha már ilyen grafománok lettünk, nem árt, ha az a 345 bejegyzés, amit eddig írtunk, hosszú távon is megmarad. Erre itt van például az archiváló program. Egy file azonban mégiscsak olyan virtuális dolog marad, ennél biztosabb az, amit az ember a kezében tud tartani. Én már csak ilyen maradi vagyok. S sokkal hangulatosabb is egy igazi fotóalbumot forgatni (ragasztgatjuk is bele a képeket szorgalmasan). Száz szónak is egy a vége, arra jutottam, hogy a kettő ötvözeteként ("archiválás" és "kézbe fogás") a blogunk könyv formátumban való kinyomtatása, köttetése lesz az igazi megoldás.
Találtunk is egy Blog2Print szolgáltatást, ahol 8 dollárért legenerálták egy 270 oldalas pdf-et. Igen, ennyit irkáltunk össze (helytakarékos megoldással is 247 oldal), egész vaskos könyvecske lenne. De a tördelés nem az igazi, szerkeszteni nem lehet. Meg vannak vele egyéb kisebb bajok is. Például a bejegyzések dátumait angolul írja ki.

Szóval kedves bloggerek és blog-olvasók!
Tud valaki nekünk valami tuti megoldást ajánlani?
Előre is köszi
Mi

4 megjegyzés:

Zoltan Fedor írta...

Irhatsz ra egy crawler-t ami beolvassa az egeszet egy adatbazisba (vagy hasznalad az RSS feedet: http://kerekesek.blogspot.com/atom.xml es olvastatsd azt be) es utan irj egy kis applikaciot ami osszerakja a megfelelo formatumba.
Ez utobbi akar programozas nelkul 'sima' excel to word merge-el is elerheto.

Kriszti írta...

Heeee? A kérdéskör minket is érdekel, de asszem ezt a projektet inkább kiadom a zuramnak :)

Ági írta...

Értem. De a negyedik szónál elakadtam. Mi az a crawler?

Zoltan Fedor írta...

Web crawler:
http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler