2010. augusztus 6., péntek

Tápellátás nyaralás alatt

Mi amolyan kényelmes típusok vagyunk. Tavaly egy röpke gondolat erejéig felmerült, hogy béreljünk házat a Balatonnál. De akkor el kellene menni reggelit venni, mosogatni stb. Ezt otthon is lehet csinálni. Így maradt a szálloda. Ha lehet all inclusive (meg legyen tóparti, két helységes családi szoba, ne túl drága stb.) Végül tavaly találtunk ilyent. Jól éreztük magunkat, visszamentünk. Ezzel nem voltunk egyedül, mert csupa ismerős arc volt: nemcsak a személyzet, de a vendégek nagy része is ugyanaz volt.
Visszatérve az "all inclusive"-ra, ez esetünkben azt takarja, hogy a parti bár egész nap nyitva és mindent szobához írnak. Ráadásul a napozóágyon fekve történik a kiszolgálás, ha akarod. Szóval pont az ilyen lustáknak való, mint mi.

Tavalyhoz képest azonban egy fontos változás történt: Bálint is beszállt a fogyasztók közé, s azt eszi amit mi. Az általa elfogyasztott mennyiség nem terheli meg a családi kasszát, az étkezések időbeli ütemezésével azonban volt gond. Ha reggeliztünk, ő nem volt éhes. A partra érve azonban menetrendszerűen fél óra múlva már a bárpultnál kiáltozta, hogy ebéd, ebéd! De ki rendel ebédet 11-kor, úgy hogy épp csak lecsúszott a reggeli? Mire kitaláltuk volna, hogy akkor mi legyen, Bálint már tömte magába a szomszédok tízóraiját: barack, körte, kis ez meg az. (Ez a harmadik napon már ciki volt.) Ezek után gondoltuk, megvárjuk, hogy felébred a délutáni alvásából és akkor közösen majd ebédelünk. Ám délután négykor, amikor még mindig aludt, már kopogott a szemünk. A késői ebéd után aztán vacsi is hol volt, hol nem.

Pár nap után beláttam, ez így nem lesz jó. A reggelinél szendvicset kell csomagolni Bálintnak, az ebédmaradékot dobozolni (mert miután elvitték a tányért, azonnal kell a megmaradt husiból) és mégiscsak el kell menni bevásárolni. Hogy aztán az erre rendszeresített zöld dobozunkat bármikor elő lehessen húzni.
Jövőre már ketten lesznek mindig pont "rosszkor" éhesek.

De akkor már résen leszünk!

Nincsenek megjegyzések: