2011. február 9., szerda

Bálint 2,5 éves

Február 3-án töltötte be ő a kerek 2,5 évet.


Ezen jeles alkalomból következzék egy kis jellemzés.
Így télvíz idején az új kedvenc dumája az "annyira fázom". Utálja a hideget, de ha még sötét is van hozzá, akkor lehetetlenség őt rábeszélni egy kis sétára. Ha mégis sikerült, akkor 2 perc után közli, hogy menjünk haza. Imád itthon lenni.
A hidegtől való irtózása orvosilag igazolt fóbia, mert az arcán az utóbbi időben két nagy égő vörös, száraz folt van. Diagnózis: hideg-allergia. :-) Terápia: popsikenőcsös krémezés napi 2x. de különös tekintettel levegőzés előtt ajánlott. Mondanom se kell, imádja...

S tiltakozni - természetesen -, minden ellen tiltakozik. Reggeli ébredés után tápi, pontosabban junior gyerekital - tejet még mindig nem iszik -, aztán mesenézés. Még a hajnali ötkor kelek időszakból maradt ránk ez a szokás. Azóta is reggel van mesenézés, még hálózsákban. Aztán fel kellene öltözni (első küzdelem) és el kellene indulni bölcsibe. Ha a felöltözéses akadályt átugrottuk, akkor az elindulás ált. már simán megy. Kivéve, ha amíg én és Kamilla is felöltözünk, addig Bálint fogja magát és levetkőzik. Mert az már jól megy.

A bölcsibe bemenetel mostanában simán megy (dec-jan-ban volt egy kis megtorpanás), azaz szalad be és hátra se néz. Azért örül nekem, mikor megyek érte fél négy körül. Ha csak négyre érek oda, gyakorlatilag üres a szoba. Mindenkit hazavisznek uzsonna után. Itt senki nem dolgozik?

Hazafele aztán megy a duma a kocsiban:
- Bálint, mi történt ma a bölcsiben?
- Samu sírt.
- Miért sírt Samu?
- Verekedtél.
- Na de Bálint, nem szabad verekedni.- És még mi történt? Kivel játszottál?
- Barnabással.
- Mit játszottatok?
- Autósat.

Már egész jól lehet vele beszélgetni. Édes pofa, szó szerint vesz mindent. Egyszer azt találtam neki mondani hazaindulás előtt, hogy "gyere Bálint, toljuk haza a biciklit". "Jó" - mondta - "hol a bicikli?"

Ui.: Lemaradt pár statisztikai adat: 30 hó, 20 fog, 14,6 kg, 94,5 cm, 24-es láb.

Nincsenek megjegyzések: