2012. március 28., szerda

Balázs 3 hónapos

Betöltötte a negyedévet a nagyfiú. Szó szerint nagy ő, az alábbi méretekkel: 6,8 kg és 64 cm. Itt épp fürdés után, evés előtt az éhségtől némileg behorpadt hassal:


A hónapban rengeteg újdonságot produkált Balázs. Itt van például az ujjak szájba tömködése, főleg a mutatóé. Ha nagyon belejön, akkor a középső és a gyűrűsujj is bekerül a szájába, de a hüvelykujját még nem találta meg. További fokozatként mindkét kezével egyszerre próbálkozik.
Nemrég észrevettem, hogy nézegeti is azokat a kis kezeket, vajon hova is tartoznak. Meg beszélget is, eddig csak egy szót mond: "ghiii".

Kiegyensúlyozott baba ő, ha tele a pocak, akkor minden rendben, lehet nagyokat vigyorogni. Ahogy anno Kamilla Bálintnak nevetett mindig, úgy most Balázs Kamillát ajándékozta meg az első hangos kacagásokkal.


Balázs baba mozgásfejlődése az elmúlt két hétben "óriási" léptékkel beindult. Háton fekve rúgkapál a lábaival, főleg pelenkázásnál, hason pedig feltolja a fenekét. Nagy előrelépés ez egy olyan baba részéről, aki egyébként sztoikus nyugalommal fekszik és leseget. No és tegnap megtörtént az áttörés: Balázs gondolta, most már ideje felemelni a fejét!



Tetszett neki a dolog, azóta gyakorolja. Mi (és a gyógytornász) pedig örülünk. :-) Ha Bálint megkésett mozgásfejlődésű volt, akkor Balázs vajon milyen kategóriát kap majd? Ezúttal is megerősítve látom azt az elméletemet, hogy a nyugodt, jó alvó babák lassabban "érnek".

Egyébként továbbra is ötször eszik, s minden etetés között alszik még. Kivéve az utolsó kettőt. Esténként már nem mindig pilled el. Az éjjelek - lekopogom - továbbra is nyugodtak (már ami Balázst illeti, mert a többiekkel van azért műsor), s még mindig a hálószobában alszik. Felvetettem Tóninak, hogy vigyük át a babaágyát, de ő nem érezte szükségét, mert "nem zavarja őt a gyerek". Azért lassan költözés lesz...

Nincsenek megjegyzések: