2012. szeptember 8., szombat

Bálint lelkes, mérgelődik és angolul is beszél

Imádjuk azt Bálintban, hogy nagyon tud lelkesedni. Rá tényleg igaz a mondás, hogy "felcsillan a szeme", ha valami neki tetsző dolog történik vagy lát valamit. Sokszor pedig egy helyben ugrál örömében. Ezt a lelkesedést és örömöt a többi gyerekre is átragasztja. Augusztus utolsó hetében kezdték a gyerekek az ovit és a bölcsit. Első nap reggel Bálint, amint meglátta a kis barátait, akikkel közel két hónapja már nem találkozott, kitörő lelkesedéssel hosszan ölelgette Olivért, aki a legjobb barátja. Majd nagy nehezen elengedte Olit, s ugrálva örvendezett még egy kicsit a többieknek is. Az egyik kislánynak, Amikának úgy megtetszett a dolog, hogy odament Bálintékhoz és megkérdezte, hogy ő is lehet e a barátjuk. Persze lehetett.
Bálint minden érzelmet ugyanilyen hevesen él meg. Így a mérgét, haragját is ekkora vehemenciával hozza tudtunkra. Azaz kiabál, üt-vág, s a nyaki erei is kiduzzadnak, amikor egy "nem" vagy egy "ááá" elhangzik. Nem éppen kitartó, ha nem sikerül neki valami. Ha például nem boldogul a biztonsági öv bekapcsolásával, egyszerűen megharapja a biztonsági öv csatját, de úgy, hogy egyszer a foga bánja majd. Aztán megsértődve eldobja magától. Szinte felrobban ilyenkor, de amilyen hamar robban, ugyanúgy le is tud higgadni.

A meséket és a szerepjátékait nagyon komolyan átéli. Most éppen katona (a tűzoltó- és a lovagkorszak után) a középső csoportos nagyfiú. Mesefronton a nagy kedvencek közé tartozik mostanság a Hupikék Törpikék, a Magyar Népmesék és bár nem ért belőle sokat, hisz még nem is neki való, de állandóan a Jégkorszakot követeli. Néha egy-egy angol  nyelvű demóverziót kap vágyai kielégítésére. Az, hogy nem érti a szöveget, egyáltalán nem zavarja. Sőt, ő már tud angolul is. Íme:

Angol kínai akcentussal.

2 megjegyzés:

Toni írta...

Most néztük vissza Bálinttal Ági posztját. Kérdezem, mit csinálsz itt Bálint? Válasz: Angolul beszélek! - majd hosszas röhögés :-)

Noémi írta...

Nézzétek meg a Jégkorszak - Állati nagy karácsony részt, azt már ő is érteni fogja.