2012. december 15., szombat

Bálint és a számok

Bálint mostanában számol. Megszámolja a kekszeket a tányérján, kisautókat a szőnyegen stb. Társasjátékban is dob, leolvassa hányat dobott és lép. Ezért gondoltam továbbléphetünk a naptár témakörre, ahol a számok napokat takarnak. No meg itt az advent, a számozott ajándékos zsákocskákkal, soha ennél jobb alkalom... Rajzoltam Bálintnak egy naptárt, a napokhoz berajzoltam mikor jön a Mikulás, a Jézuska, gyertyagyújtások, szülinapok stb. Ovi után hazaérve első dolog, hogy megnézzük Bálint naptárját: milyen nap van ma, milyen szám van odaírva és azt jól kipipáljuk.
Aztán megkeressük az ugyanolyan számot viselő adventi zsákocskát és a gyerekek villámsebesen feleszik annak tartalmát. Valakinek szaloncukor is jut, valakinek már csak az üres zsák.
Bálint már ügyesen felismeri a naptárban kinézett számot a zsákokon, 10-ig minden oké. Azonban a két számjegy egymás mellett még nem sok jelentést hordoz számára. A naptárat pedig következetesen térképnek hívja. Az azért továbbra is mindennapos kérdés, hogy milyen nap van ma, hiszen ahhoz események kapcsolódnak. Például ha vasárnap van, akkor nincs ovi, Apa nem dolgozik, s este hajat mosunk. Ezt (is) jelenti a vasárnap...

Nincsenek megjegyzések: