2013. április 18., csütörtök

Hercegnő 3 éves

Kamilla hercegnő tegnap három éves lett. 15 kg, 97 cm és 25-ös láb.
A fiús környezet ellenére - vagy éppen ezért - Kamilla a legcsajosabb kiscsaj. Bármit kér, annak rózsaszínnek kell lennie, s hercegnőnek szólíttatja magát. Pont tegnap, a szülinapja délutánján voltunk ovikóstolón, azaz megtekintettük az ovit, amit Kami naponta kétszer egyébként is megtekint. Ráadásul kiderült, hogy Bálinték mostani csoportszobája lesz jövőre a kiscsoport, így még a szoba se lesz új neki... Na de a lényeg, hogy a leendő óvónéni megkérdezte Kamit, hogy hogy hívják. Mivel  Kamilla látszólag épp nem figyelt, én válaszoltam helyette: "Kamilla". Leányunk azonnal helyreigazított: "Nem, Hercegnő!". Ezek után nem meglepő, hogy születésnapjára is hercegnőt kért. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudtuk. Tóni mindenesetre valahonnan beszerzett egy olyan "hercegnő ruhát", amiről pár éve ő se gondolta volna, ilyet önszántából levesz a polcról és még fizet is érte. 
Kami persze borzasztóan örült a ruhának (ovis farsangi jelmezek kipipálva), már beöltözve fogadta a további ajándékokat (hello kittys hajkefe, korona és minden egyéb, ami egy hercegnőnek jár):  
 S természetesen a másnap reggel is ebben indult:

Fejlett öntudattal rendelkezik a kiscsaj. Avagy ahogy a bölcsis füzetben írják: "Kamilláról elmondható, hogy okos, öntudatos, irányító személyiség." A bölcsiben három barátja van, csupa fiú. Őket irányítgatja egész nap. "Konfliktushelyzet akkor alakul ki, ha a fiúk mást szeretnének csinálni, mint amit Kamilla kigondolt." - újabb idézet a bölcsis üzenőfüzetből. Ilyenkor aztán jön a verekedés, az itthon jól megtanult konfliktusmegoldási stratégia.

Reggelente fél 7 - 7 körül kell, a fiúk ekkor már ébren vannak. Bedönt egy cumisüveg tejet, kicsit nézi a mesét Bálinttal. Aztán felöltözik. Ha olyanja van, akkor teljesen egyedül levetkőzik pizsamából, kipelenkázza magát, elintézi a folyó ügyeit, majd felöltözik tetőtől talpig. Gyors és kevés reggeli után indulunk a bölcsibe, ahol mindenki ismeri Kamillát, ő is ismer mindenkit. Az ajtóba elé jönnek a kis barátai ha látják, hogy Kamcsi megjött. Valamit jól csinál a csaj. Napközben állítólag igazi jó testvér, segíti és vigasztalja Balázst, ha épp arra van szüksége Balázsnak. Itthon aztán szerepcsere van: Kamilla gyepálja Balázst, én pedig segítek és vigasztalok. 
Kamilla Balázsnak és Bálintnak is partnere tud lenni a játékban, de inkább Bálinttal játszik. Sose inspiráltuk őket, hogy nemüknek megfelelő játékkal játszanak, mindenkinek ott van a lehetőség, hogy autózzon, babázzon stb. De mégis így alakult: Bálint a muskétás, Kamilla a hercegnő, Balázs pedig a "királybaba". 
A napirendre visszatérve: a megcélzott 8 helyett általában fél kilenckor fürdenek, aztán öltözés, tej, mese és alvás. Kami azonban mesélés közben mindig kijön a szobából, hogy neki pisilnie, kakilnia kell. Húzza az időt. Egyébként nappalra szobatiszta, csak ha nagyon elfoglalt és nincs ideje kimenni, akkor van baleset. Alváshoz pelust kap itthon, de a bölcsiben már nem (heti egy baleset). 
Folyó ügyek intézése után visszatér a gyerekszobába, ahol Apa még mindig kitartóan mesél Bálintnak a lovagokról és a sárkányokról. Mese után aztán Apa kijön. Most már nem várjuk meg odabent, hogy elaludjanak. Általában megy már egyedül is az elalvás. Az éjszakák vegyesen alakulnak. Az év eleji durva időszak után nyugalmasabb éjjelek jöttek, de az utóbbi időben megint lejtmenet van.

Nincsenek megjegyzések: