2013. április 24., szerda

Muskétás Bálint rajza

Minden évben egyszer bejelentkezem az oviba fogadóórára, amikor is az óvónéni 20 percben elmeséli, hogy szemünk fénye mit csinál (és mit nem) az oviban. Ági néni nemrég igazán pozitívan nyilatkozott Bálintról, miszerint ősz óta sokat fejlődött, s egyre több mindenbe bekapcsolódik, egyre több foglalkozáson vesz részt (korábban már írtam, hogy önkéntes alapon megy ez nálunk: ha van kedve részt venni a fejlesztő foglalkozáson, akkor részt vesz, ha nincs, akkor játszik mást). 
Azért is voltam kíváncsi rá, hogy mit csinál az oviban Bálint, mert egyrészt soha semmit nem mesél, másrészt mostanában elég kelletlen itthon. Egyre nehezebb leültetni magam mellé, hogy játsszunk valami értelmeset. Egész nap egy dologgal van elfoglalva: ő egy muskétás vagy lovag vagy ilyesmi. Harcol, ehhez kellékeket akaszt magára. Vagy épp muskétásokat néz / hallgat teljesen átszellemülve valamelyik mesében. 
Még korábban kaptuk azt a házi feladatot, hogy rajzoljunk többet itthon. Nos Bálintnak nem ez a kedvenc műfaja, de ezért próbálkoztunk (amíg be nem jött a jó idő). Ezek a fűben heverő húsvéti színes tojások hetek óta díszítik a hűtőnk ajtaját. 

Nincsenek megjegyzések: