2013. május 28., kedd

Balázs 17 hónapos

Balázs 17 hónapos. Mindjárt itt a másfél év! Balázs továbbra is hű a becenevéhez (kistehén): fehér, mint a hó, jó húsban van és nem eszik húst (kivéve ha az fasírt vagy IKEA-s svéd húsgolyó formájában jelenik meg). Itt egy politikailag korrekt aktfotó.
Kérésre nem csak azt mutatja meg, hogy hol van a fütyi, hanem az egyéb testrészek (kéz, láb, orr, száj, szem stb.) is nagyon jól mennek már. A szókincs is bővül szép lassan (apa, anya, tej, hinta), s egyre felismerhetőbbek a szavak. Egyébként elég folyamatosan mondja a magáét babanyelven. Ő se lesz egy szűkszavú, visszahúzódó gyerek. 
- Jó testvérek? - kérdezik tőlem gyakran. Nem tudom mitől jók a testvérek, ezért általában ezt mondom: Igen, jók. Sokat játszanak együtt. Konkréten  bunyóznak álló nap. Valaki mindig sír, néha mind a hárman. Balász irtó stramm kölyök. Nemcsak fizikai felépítését tekintve, hanem mentálisan is jól bírja a gyűrődést. 
Rend akkor van, ha alszanak vagy mesét néznek. Ilyenkor aztán van feszült sorban állás, 
vagy koncentrált sorban ülés.
Bálint egész nap elülne a mese előtt (főleg ha a Youtube-ról saját maga által letöltött legos videókat nézhet), Kamcsi kb. 20 percig, Balázs max. 2 percig bírja. Következésképpen a rend és fegyelem 2 percig tart. Aki a kicsit nem becsüli...

Nincsenek megjegyzések: