2017. december 29., péntek

Balázs hat éves

Balázsunk tegnap 6 éves lett. Kb. 24kg, 122 cm és 30-as lába van, s kibújt az első maradandó foga, a bal felső hatos. Elől még nincs jele a fogváltásnak. 
Az utóbbi hónapokban a korábban mindig jókedvű Bali elég hisztis lett. Nem tudom más számlájára írni, mint a kistesó érkezése miatti stressz. Bali 5 perccel azután, hogy tudomást szerzett a dologról, már dobozba gyűjtötte a játékokat a babának. Lelkes volt. Majd pár héttel később, amikor kettesben ücsörögtünk, megvallotta, hogy ő mégsem akar kistestvért, 'vissza kellene csinálni' a dolgot. Meg is indokolta a visszakozást: 1. A kisbaba majd szétrombolja a legóikat. 2. Ezentúl már nem ő lesz a legkisebb a családban és ő nagyon szeret legkisebbnek lenni. 
Később nem nagyon esett már többet erről szó, de az nagyon foglalkoztatta továbbra is, hogy milyen lesz, ha Benedek majd megszületik. Remélem hamarosan rájön Balázs, hogy feleslegesen aggódott. Legalábbis egyelőre, mert jövő ilyenkor már biztosan veszélyes lesz Beni a legókra nézve (és a széthagyott apró legók is őrá nézve). 
Nemrég voltam fogadóórán az oviban, az óvónők elmondása szerint az oviban nincs hiszti és kiborulás. Balázs a főnök: van egy kis csapat fiú, aki elirányítgat, akik hallgatnak rá...
Mivel Kami névnapja Balázs szülinapjára esik, így őt is köszöntöttük tegnap szűk körben: 
 Ma pedig nagyobb családi körben:
Boldog születésnapot Balázs!

Nincsenek megjegyzések: