2010. május 24., hétfő

A torony és a kórokozók

Bálint első hónapjai elefántcsonttoronyban teltek. Az első hetekben szigorúan csak család, s csak aztán szállingóztak a barátok, ismerősök, majd csak ezután jöttünk-mentünk erre-arra... Nehogy elkapjon szegény csecsemő bármit is.
Kamillának is van tornya, ennek a toronynak azonban van egy olyan lakója - hívjuk most Bálintnak - aki szorgalmasan hordja haza, amit csak lehet: 2 hét fosi, majd 2 hét regenerálódás után most egy náthás-torokfájós élősködőt hozott pünkösdre. Anyatej ide vagy oda, ezt is elkaptuk. Semmi komoly, de ahhoz pont elég, hogy babus ne kapjon levegőt és szívni kelljen a nóziját a még értelmezhetetlen méretű orrlyukon keresztül. Szegény Kamcsi még hat hetes sincs, s már másodszor küzd az elemekkel.
Íme a torony lakói:

De mint minden rosszban, ebben is van valami jó. Egyszer azt olvastam, hogy aki egy éves kora alatt sokszor találkozik mindenféle kórokozóval, az később ellenállóbb lesz. Éljen!

1 megjegyzés:

Edina írta...

Nagyon érdekes, Emma pont ilyen kihivásoknak veti alá kisöccsét Barnust, ők most ugyanezzel az orrdugulós-torokfájós kórral küzdenek, mint Ti! KITARTÁST!