2010. október 20., szerda

Kamilla keresztelője

Annak idején az ökumenikus esküvőnket celebráló katolikus pap és református lelkész is változó intenzitással, de mindketten a leendő gyermekek vallását szerette volna velünk előre lerögzíteni. Természetesen mindenkinek saját maga felé hajlott a keze. Valahogy sikerült megúszni, hogy a katolikus pap - aki a maga nemében nagyon is liberális felfogású volt - aláírasson velünk egy papírt. Mi azért azt gondoltuk, hogy ha már egyszer így esett a dolog, akkor ha fiúnk lesz, akkor az református legyen az apja után (az is lett), és ha lányunk, akkor pedig katolikus, mint az anyja.

Kamillát vasárnap - pont félévesen - megkeresztelték. Mivel a keresztelő személye egy és ugyanaz, gyanítható, hogy Kamcsika is református lett.
Legalább járhatnak együtt hittanra. :-)
Kíváncsian vártam, hogy Kamilla milyen igét kap majd Miklóstól (a lelkésztől), mert Bálintra nagyon jellemző az, amit ő kapott a keresztelőjén. Bár Kamilla igéje kevésbé kézzelfogható és könnyen értelmezhető számomra, mint Bálinté volt, de a magam módján - azaz szó szerint - ezt is értelmeztem. S most kíváncsian várom, hogy Kamcsi valóban egy nagy akarattal rendelkező, fiús lányka lesz e. (Talán önmagában az, hogy ezt le is írtam, nem bír önbeteljesítő erővel.)

A keresztelőn- ami az istentisztelet elején volt - még Bálint is részt vett Mami szoros felügyelete mellett. Mami elmesélése szerint Bálint az ének alatt a "Boldog, boldog születésnapot ..." kezdetű dalt énekelte (és persze tapsolt hozzá). Nemhiába, mostanában a sok szülinap miatt itthon ez volt a sláger és nem a 329-es ének 2. versszaka.

Az istentisztelet után - amit a gyerekek a szomszédos játszószobában vártak végig Mamival - jelentős számban átvonultunk hozzánk megenni azt a jelentős mennyiségű ételt, amit apósom és anyukám két nap alatt sütöttek és főztek. (Nagyon igyekeztünk, de nem sikerült mindent elfogyasztani, így az e heti menü is megoldva...)
A nagy fogyasztás közepette arra lettem figyelmes, hogy hirtelen jelentősen csökkent az alapzaj. Utánanéztem:
Bence összegyűjtötte a 18 alattiakat, elvonult velük egy csukott ajtó mögé, hogy elmondja nekik a soron következő Activity játékszabályait.
A mi két 18 év alattink erről a részről lemaradt, mert egyik az ágyában, másik meg még lent az autóban aludt.

1 megjegyzés:

Viki írta...

Szuper ez a két kép rólatok! Kamilla pedig nagyon csinos ebben a rózsaszín ruciban.