2011. szeptember 27., kedd

1 méternyi Bálint és a ruházkodás

Bálintra az összes hosszú nadrágja tragikusan rövid lett, amint azt a napokban tapasztaltam, amikor nekiálltam felmérni az őszi ruhakészletet. Bálint kereken 100cm-re növesztette magát a nyáron.
Eddig elég volt szemrevételezés alapján eldöntenem, hogy a kiszemelt és megvenni kívánt darab jó e méretben neki, de mostanában ezt következetesen alulbecsülöm, így mérőszalaggal kell vásárolni menni. Vagy Bálinttal. De az előbbi praktikusabb, kisebb helyen elfér és nem szökik meg az akció közben.

Továbbra is főleg a kerületi börzéken szerzem be a legtöbb darabot. Ennek az előnye, hogy nem kell számos üzletet végigjárni, ha pl. kötött, kapucni nélküli kardigán kell a kölöknek. És persze olcsóbbnak is olcsóbb ... lenne, ha ily módon nem vennék kétszer annyi ruhát mint feltétlenül szükséges. Nem baj, úgyis kell a harmadiknak is... Gondolná az ember, hogy neki -mármint a kisöcsinek - majd úgyse kell már semmit se venni. Ez valóban így van, akkor ha a szülők gondosan figyeltek arra, hogy csemetéik azonos évszakban szülessenek. No már most nekünk van itthon egy nyári születésű, egy tavaszi születésű és hát nemsokára lesz egy téli születésű. Tekintve, hogy újszülött méretben csak lenge ruhákkal rendelkezünk, a minap vettem Balázsnak (eddig ez az egy épkézláb névötletünk van) egy téli zsákot és sapit. Az első beszerzés. Mikor hazahozva Mami meglátta a fehér téli cuccot, közölte hogy ez bizony már kicsi lesz Kamillának... S valóban. :-)

Nincsenek megjegyzések: