2011. szeptember 1., csütörtök

Kamcsi verejtékezik

Egy hónappal ezelőtt szegény Kamilla így izzadt a nyári melegben: body, két hosszú ujjú pulcsi, tavaszi kabát, rajta egy téli kabát, két nadrág, sapka. Mindezt értetlen és sajnálkozó tekintetektől kísérve az augusztusi melegben.


Verejtékvizsgálaton voltunk. Mondták, hogy a gyereket jól be kell öltöztetni, aztán szaladni és ugrálni vele a kertben, hogy mihamarabb megizzadjon. Szegény Kamilla azonban a sok ruhától nem is tudott megmozdulni és a szaladgálás helyett sírás és lihegés lett. Végül egy óra alatt átizzadta amit kellett, aztán jöttek a kisebb szivatások. Úgy mint pl. a véréből megállapították hogy nem lisztérzékeny, a leheletéből pedig, hogy nem laktózérzékeny. Igen, igen, a leheletéből. Egyszerűnek tűnik, de három órán keresztül kellett időnként "lehelnünk", mindezt üres gyomorral (pontosabban cukrosvizes gyomorral).
Na szóval megszenvedett a leányka, de szerencsére a vashiányon kívül nem találtak semmit. Cserébe még mindig nem tudjuk miért megy a hasa oly gyakran. Most jobb híján a fogzásra és az örökölt dolgokra fogom, székrekedéses gondjaink ugyanis Kerekes vonalon nincsenek...

2 megjegyzés:

Erika írta...

Egy ismerősöméknek van a kicsinek fruktóz intoleranciája, esetleg próbálkozz gyümölcs megvonással majd fokozatos visszaadással és figyelgesd, hogy nem-e valamelyik a ludas.

Timi írta...

Én is a fruktózintoleranciára gondoltam. Egy másik ismerősömnél pedig enzimhiányuk van az ikerlányoknak, illetve egyiküknek valamilyen gombája is volt, nekik ezeket gasztroenterológus állapította meg, hátha érdemes tovább keresgélnetek és megtalálni az okot.