2012. augusztus 14., kedd

Balatoni nyár - 2. hét

Az elmúlt bő egy hétben komolyabb forgalmat bonyolítottunk, mint egy átlagos balatoni panzió. A gyerekeknek persze bejött a dolog, mert volt műsor. Csak az frusztrálta némileg Bálintot, hogy nem vele játszanak a szülők, hanem a többi nénivel és bácsival. A ping-pong meccsek alatt türelmetlenül toporgott az asztal mellett, "Apa, most már velem játsszál!" felszólításokkal emlékeztetett szükségleteire.
Sokszor a strandig se jutottunk ki, bár igazából a program ott is ugyanaz volt, mint otthon a kertben. Tóni gimis barátai például - akárcsak boldog legényéveikben - egész délutánon keresztül tudnak inni a strandi büfé kiszemelt asztalánál. Ezen az sem sokat változtat, hogy időközben felbővült a társaság gyerekekkel.
Esténként tüzet csiholtunk, s miután három alkalom után meguntunk a parázson sült, füstben füstölődött húsokat, Laci jóvoltából bográcsgulyás készült. Ez volt a második bográcsgulyás életében. Az elsőt tavaly készítette szintén ugyanitt. Finom lett.
A héten egyébként Balázs felügyeleti joga visszaszállt rám, mert Mami elment. Cserébe Bálintot és Kamillát Luca és Máté szórakoztatta egész héten. Bálint kisbabásat játszott és végre emberére lelt, mert Máté hajlandó volt ölben / nyakban / háton cipelni a lassan középső óvódás nagyfiút.
A második hetünk végére új helyzettel szembesültünk: Bálintnak honvágya támadt, s közölte, hogy most már menjünk haza Budapestre. Mert ő ott szeretne játszani. Upsz.

Nincsenek megjegyzések: