2012. augusztus 8., szerda

Bálint kerti partija

Bálint szülinapja mindig a nyaralás idejére esik. Idén azonban nem előszülinapot tartottunk, hanem itt a Balcsin ünnepeltünk. Az ünnepelt az asztalfőn fogyasztotta a grilleket és természetesen a csokitortát.
A csokitorta kötelező elem, annak ellenére, hogy igazából nem is eszi meg. Már reggel óta azt várta, hogy tortázzunk. Miután megettük a főételt, s végre mondtam, hogy jön a torta, Bálintnak felcsillant a szeme: "Kezdődik a szülinap!"
Amikor aztán kikísértük a nagyszülőket és unokatesókat, Bálint így szólt hozzám a kapuban: "Anya köszönöm szépen az ajándékokat, szép ünnepség volt!". Cuki pofa. :-)
Az ajándékozást mondjuk nem vittük túlzásba. A földvári kikötő lángososánál jellemzően nagy a sor, de jó érzékkel van mellette egy-két ajándékbolt, hogy míg a szülők sorban állnak, a gyerekek vágyakozással tudják tölteni az időt. Na itt kinézett magának Bálint egy kis pisztolyt. Annyira vágyott rá és mégis annyira fegyelmezetten visszatette a kérésünkre, hogy megígértük neki, szülinapjára megkapja. Így születése napján családilag felültünk a biciklire, áttekertünk Földvárra, s Bálint megkapta vágyai tárgyát. Amivel sokat játszott egy napig, majd visszatért a kardjához.

Nincsenek megjegyzések: