2013. január 17., csütörtök

Antal napi festegetés

Ma oviból hazafele mondtam Bálintnak, hogy ma van Apa névnapja (no meg mellesleg az övé is, hisz neki is Antal az első neve). S javasoltam, hogy otthon majd készítsünk neki ajándékot: fessünk kézlenyomatot. Erre Bálint:
- Ne fessünk. Inkább rajzoljunk egy számítógépet neki.
- Miért?
- Mert annak biztosan nagyon örül. Annyira örül, hogy kék lesz a szeme.
Na ez utolsó gondolatot nem értettem, mindenesetre jót derültem rajta, hogy már a 4,5 éves is számítógép-mániásnak tartja az Apját. :-)
Itthon aztán mindkét projekt megvalósult. Ezek itt a kézlenyomatok:
 Ez pedig itt egy számítógép három (óriás)billentyűvel.


Ui.: Erre a rajzolás-festés témakörre egyébként is jobban rá kell feküdnünk. Minap ismertette velem az óvó néni Bálint fejlődési naplóját. Mindjárt mentegetőzéssel kezdte, mondván hogy úgyis négy évet fog Bálint oviba járni és ez még csak a második (mondjuk a jelenlegi szabályozás szerint ő nem lenne évvesztes). Aztán végigmentünk a területeken és két fő fejlesztendő pontot találtunk. Egyik a zenei rész, magas és mély hangok megkülönböztetése, ritmus stb. Na ezt passzoltam, ezt biztosan nem tőlem fogja megtanulni. A másik a rajzolás. Pontosabban a nem rajzolás. Ha javaslom, hogy rajzoljunk pl. autót, akkor az válasz, hogy ő azt nem tud. És hát nem is rajzol. Bár mostanában a színezésben előre léptünk. Irtó lassan, de a vonalat elég jól megtartva színez ki egy ábrát. Teljes odakoncentrálással tényleg kitölti az egészet. A másik új kedvenc, ami leköti, az a matricás füzet. Apró matricákat kell ragasztgatni, színre-színt, mintára mintát. Egy füzetet Kamival 20 perc alatt kivégeznek.

Nincsenek megjegyzések: