2013. június 8., szombat

Pécsett

Június első hétvégéje Pécsett ért minket. Mami ugyanis 50 évvel ezelőtt diplomázott a Pécsi Tanárképző Főiskolán, s ez alkalommal aranydiplomát kapott a helyi erőktől. Míg én Mamival az ünnepségen voltam, addig Apuka a játszótéren legeltette, majd megebédeltette a három gyereket a McDonaldsban (utána egész este az ott kapott műanyagjátékkal játszottak). Délután pedig a kulturális program jegyében elmentünk a Zsolnay-negyedbe. Mivel a gyerekeket itt is a játszótér érdekelte leginkább, ezért a legtöbb időt ott töltöttük. További helyszín, amit alaposabban meg tudtunk nézni, az a csokibolt volt. Itt találtunk két padlóvázát, amiről kiderült, hogy Harrer (egy soproni cukrász) a Zsolnay kiöntő formában készítette fehér csokiból. Majd színezett csokiból és ehető 23 karátos arányból a Zsolnay porcelánfestői ráfestették a klasszikus mintákat. Dupla példányban, mert az egyik visszakerül Sopronba.
Vasárnap reggel a Mecsek oldalában lévő szállásunkból nézte a csapat, hogyan tűnik elő a város a ködből (és hogy mikor ér vissza Apa a futásból és mikor sikerül már végre összepakolnia anyának, hogy indulhassunk az állatkertbe). 
Azt hiszem itt láttuk az eddig legnagyobb állatokat (két víziló formájában) és a legközelebbről az oroszlánokat (az egyiket épp nagydolog végzése közben).

Nincsenek megjegyzések: