2013. július 14., vasárnap

Ismét zsúrozunk

Bálint barátjának, Olivérnek az öccse, Barni 4 éves lett. Eme alkalomból volt focimeccs (ahol inkább az apukák játszottak), evés-ivás, csokifondue és játék. Körbeültek a gyerekek és zenére körbeadogattak csomagokat, s ha megállt a zene, akinek a kezében volt egy csomag, az kibontotta. Pontosabban lebontott egy réteg csomagolópapírt, mert egy-egy tárgy kb. 6-7 rétegbe volt becsomagolva. Aki az utolsó réteget lehámozta, az megtarthatta, ami benne volt. 


Egy ideig Bálint is játszott, aztán persze megunta és elment várazni és sárkányozni.

De már az is nagy szó, hogy B. egyáltalán csatlakozott a közös játékhoz és nem ő hagyta ott elsőként. Kami gyakorlatilag a végéig kitartott, nyert is egy rózsaszín tollat. Aztán jöhetett a fagyitorta:

Az ünnepelt ovis csoporttársait (kiscsoport, szeptembertől középső) elnézve megállapítottam, hogy Bálint alighanem a legmagasabb gyerek lesz az új csoportjában. Az óvodavezető javaslatára ugyanis Bálint ismét középsős lesz. Eddigi szereplése alapján úgy látják, hogy jövőre nem mehet iskolába, mindenkinek jobb hát, ha a középsőt ismétli - szólt a mondás. Ezzel egyet is értek. Már pont azon gondolkodtam, hogy jövőre hogyan intézem majd el, hogy ne küldjék el iskolába. De ez így megoldódott. Továbbá azért is örülök, mert helyes, ügyes óvónénik vannak az új csoportban. A miénk meg szülni megy, tehát így is, úgy is új óvónénit kapott volna B. 

Nincsenek megjegyzések: