2013. július 20., szombat

Kamilla elbúcsúzott a bölcsiből

Bálint óta tudjuk, hogy a bölcsiben is van ballagás. Csak anno mi akkor épp nyaraltunk, ezért Bálint lemaradt az ünnepségről. Mivel hétfőn Kamilla is lebetegedett, mindenki nagyon izgult, hogy péntekre, a ballagásra meggyógyuljon. Legjobban talán a gondozónők izgultak, annyira szerették volna, hogy Kami ott legyen. Kamcsi úgy látszik, nem csak a gyerekek körében volt népszerű... Leányka jól időzített, csütörtök délutánra összeszedte magát, így mehettünk a ballagásra.
Már nyár eleje óta az öltöző falán lógott a "tablójuk", melyen a "végzős" bölcsisek képe szerepelt.
 Kamilla és szerelme, Jakab bölcsibe kerüléskori képei:
A "végzősök" ajándék-egyenpólóban (rajta a csoportképpel) vonultak be a gondozónőkkel. Lekuporodtak a szőnyegre, s két dalt illetve egy bölcsitől-búcsúzós, oviba-készülős verset mondtak el. Ügyesek voltak. Kaptak batyut hamuban sült pogácsával, ajándékokkal, s az összegyűjtött bölcsis alkotásaikat szépen bekötve, CD-re írt képeket stb. Nagyon sokat készültek a gondozónők. Az ovis évzárók messze elbújhatnak e mögött.
Mi is elköszöntünk, de csak a nyárra. Hiszen augusztus 21-én újra indulnak az intézmények. Még pár napot megy Kami is bölcsibe, aztán szeptember 2-től ovi! Szerencsére felvették a szomszédba, ahova Bálint is jár. S pont abban a szobában lesz a kiscsoport, ahol eddig Bálinték voltak. Így igazán ismerős lesz a környezet. No meg a társaság is, mert sokan jönnek át a bölcsis csoportjából. 
Jakab, a nagy szerelem máshova megy oviba. Búcsúzásul Kamilla kapott tőle egy nyakláncot, amit ő készített az anyukájával: piros szív alakú medál volt rajta égethető gyurmából. Íme:

S mindezt azért írom múlt időben, mert leányunk már a ballagás végére elhagyta az ajándékát. Talán még megtaláljuk...

Nincsenek megjegyzések: