2008. augusztus 18., hétfő

Lassan belejövünk

Tényleg létezik babaillat! Már a kórházban is elvarázsolt, olyan édes kis illata van Bálintnak. És selymes a bőre. Bőre alatt most a husi is növekszik már, sőt egyenes tokás már a fiú.
Van egy mérlegünk és egy kis füzet. Ebbe írjuk fel, mikor mennyit evett. Két hetesen, pontosabban 15 naposan mértük: 3350 gramm volt. Talán 3 hetes korára elérjük a 3,5 kg-ot. Súlya alapján most napi bő 500-ra lenne szüksége, de inkább 600 körül eszik, ebből kb. 500 tejci, 50-100 gramm tápit kap, de talán enélkül is meglenne.
A 2. hét elteltével lassan kialakult egyfajta napirend. Ami azért persze minden nap egy kicsit másképp zajlik. Délelőtt és kora délután általában jó fiú, eszik és alszik, sokat tud szopizni is. Késő délután kezdődik a nyűgösség, sokszor olyankor az esti fürdetésig nem is alszik, legalábbis nem egyedül az ágyában, hanem pl. a nagypapa / nagymama karjaiban, mint ahogy tette már több estén keresztül. Köszönet érte. :-)

Aztán jön a fürdetés, amit keserves sírás kísér. A vízben már nem is annyira sír (miután most már melegebb fürdővizet kap, az elején valszeg túl hűvös volt neki), inkább a vetkőztetés, olajozás az amit nem szeret. Érdemes nézni a kezeket:

Fürdés után kaja, alvás. Ekkor (kb 10 óra) én is lefekszem vele, mert 1-2 illetve 5-6 óra körül újra eszik. Sajnos azonban az éjjeli etetések után nagyon nyűgös, nem akar elaludni. Ilyenkor szerencsére apuka is beveti magát, én visszafekszem. De ennek köszönhetően sokszor mindketten éjszakázunk. Pedig az első napokban nem volt ez így, valamiért most mintha nem mindig tudná, hogy éjszaka van.
Egyébként Bálint mászik. Nem tudjuk pontosan hogy, de percek alatt kiságy sarkaiba tornássza magát, a feje alá tett pelust letarolva, valahogy így:A védőnő szerint ez azért van, mert az anyaméh után most túl tágasnak találja a kiságyat és ezért bevackolja magát. Hát ha ezt tudom, nem költünk 70x140-es ágyra, elég lett volna a 60x120-as is. :-)




2 megjegyzés:

Edina írta...

hát ahogy azon az alsó képen bevackolja magát, az nem semmi!
gratulálok a newblogolóknak, jó hogy elkezdtétek irni. Már odairtam a linket az EVKs blogra is a többi baba mellé (kérném jelezni, ha a név-megjelölésben cserét szeretnétek, vagy módositást)

Ági írta...

Köszönjük, szerintem jó lesz a név. :-)