2009. november 24., kedd

Hány babakocsi kell két gyerekhez?

Eddig van - 1 fő kiskorúra - három babakocsink. Egy mózes fentre (erkélyen alváshoz), egy mózes lentre (sétához; és hogy a fentit ne kelljen lerángatni mindig) és egy sportkocsi, amit most használunk. Bálint 20-21 hónaposan valszeg nem fog a mózes mellett célirányosan és megfelelő tempóban menetelni, de a testvérfellépő se elég még. Ezért egy kétüléses testvérkocsi indokolt lenne. Aztán eszembe jutott a Lejtő utca, amin keresztül gyalogosan meg szoktuk közelíteni a helyi infrastruktúrát. Nos a Lejtő utca nevéhez hűen lejt, de nagyon. A rossz hír, hogy ellenkező irányban - hazafele - még erősebben emelkedik. Komolyabban gyúrnom kell, ha itt a testvérkocsit fel akarom tolni. Az alternatív megoldások se tűnnek jobbnak:
1. A kicsit tolom a babakocsiban (ha már kifáradt a motorozásban), a még kisebbet pedig magamra kötöm. Ez a hordozás Bálintnál nem vált be. Se ő, se én nem szerettük.
2. A meglévő mózeskosár vázára szerelünk egy - Bauéknál látott - pótülést. Ez nem biztos, hogy kevésbé robosztus, mint testvérkocsi. Ráadásul a cucc szélessége miatt néhány környékbeli járdán el se férünk.
3. Két gyerekkel egyedül sehova. Uhh.

A fenti kérdésre a válasz tehát: 4 babakocsi kell. Mert mégiscsak kelleni fog az a testvérkocsi (meg a kondibérlet). És kell a mózes fentre az erkélyen alváshoz, kell a mózes lentre, ha csak ketten megyünk majd sétálni (mert pl. Bálint a bölcsiben), s kell a sportkocsi, ha pl. Apa legurul Bálinttal vhova, míg a csajok otthon pihiznek.
Na megyek selejtezni a garázsban, hogy elférjenek majd a járgányok.

4 megjegyzés:

Kriszti írta...

Itt az egyik anyukának nemrég született meg a második babája, a korkülönbség még kisebb, mint nálatok lesz és olyan testvérkocsijuk van, hogy nem egymás mellett, hanem mögött vannak a gyerekek. Gyakorlatilag a fekvő rész előtt van egy sportrész kialakítva. Ha gondoljátok megkérdezhetem a típust!

Ági írta...

Vikiéknek is ilyen van, az Graco. De légyszi kérdezd meg, hátha nekik más van! Köszi.

Viki írta...

Nagyon képben vagy!
Nekünk bejött ez az egymás mögötti típus.

Kriszti írta...

Megkérdeztem, "Cosatto duet lite" a babakocsi neve és típusa. Nagyon meg vannak vele elégedve. Nem biztos, hogy itthon kapható, akitől vették az külföldről vette, de nektek ez biztosan nem okoz gondot, gyakorlottak vagytok ebben.