2010. június 4., péntek

Szünet

5 hét szünet van nyáron a bölcsiben. Ez idén és jövőre még könnyen megoldható. De kinek van 5 hét szabija? Vagy a szülők felváltva mennek szabira?
Bár a hivatalos szünet csak júliusban kezdődik, mi most június elejétől is szünetelünk kicsit. Avagy úgy is mondhatnánk, Bálint bölcsis karrierje a héten határozatlan időre megszakadt. Az indok: elégtelen magatartás, illetve az emiatti közfelháborodás az érintett szülők részéről. A tünet: agresszió. A kiváltó (vélt) ok: féltékenység miatti belső feszültség és - teszem hozzá én - az örökölt gének. Anyuka kiskorában ugyanis harapott. Apuka is. Ezek után nem meglepő - bár nem örvendetes -, hogy a gyerek is harap. Azonban az utóbbi 3 hétben a helyzet fokozódott és karmolásokkal súlyosbodott. Már ő se szívesen ment bölcsibe, s mikor elhoztam, akkor is láttam, hogy nem érzi magát jól a bőrében. Állandóan hulla fáradt volt (a hajnali ébredéstől), nyűgös, kezelhetetlen.

Változtatni kellett, ápolni szegényem lelkét. Ezért most itthon vagyunk. Az itthonlét azonban csak akkor segít, ha valóban többet tudok vele foglalkozni. Ehhez viszont szegény Kamcsit megint le kell passzolnom, mert ha Kamilla pl. egész délelőtt sírdogál, ezért állandóan kézben van, ez még jobban felhergeli Bálintot. Mert egész nap csak azzal szembesül, hogy Kamillával foglalkozom (hiába próbálok esetleg közben játszani vele...).
Így most Mami még intenzívebben be van vonva, nyári programról nem kell gondoskodnia. Azt mi szolgáltatjuk.

Nincsenek megjegyzések: