2010. június 30., szerda

Egy szobában

Sokáig nem bírtuk rászánni magunkat, de most megléptük: Kamilla beköltözött Bálint mellé éjszakára. Anno Bálint 5 hétig aludt velünk. Olyan hangosan aludt (nyöszörgött álmában), hogy csendháborítás miatt kipateroltuk. Bár a gyerekorvosunk szerint Kamillát is már rég a gyerekszobába tehettük volna, mi úgy gondoltuk, jobb ha velünk alszik még egy darabig. Nekem például mindenképpen kényelmesebb volt, mert éjszaka nem kell átmennem egy másik szobába, hogy megetessem. Meg aztán tartottunk attól, hogy felkeltik egymást. Bálint ugyanis elég jól alszik a standard háztartási zajok mellett, de Kamilla sírására sajnos szinte mindig felébred.
Ugyanakkor felmerült a - mindmáig nem bebizonyosodott - gyanú, hogy Bálintot zavarja, hogy Kamilla velünk alszik, ő pedig nem. S talán ezért is kel fel és jön be hozzánk olyan korán. Szóval azt reméltük, hogy ez talán segít az ügyön. (Nem segített. Továbbra is hajnali kelés van.)
Persze az is lehet, hogy a velünk alvásnál már csak az zavarja majd jobban B.-ot, hogy K. még az ő szobáját is elfoglalja. A nyilvánvaló megoldás mindkét esetre az lett volna, hogy lesz külön Bálint szoba, külön Kamilla szoba és külön szülői háló. Na de ehhez Tóninak be kellett volna áldozni a dolgozószobát, ahol a kütyüjeit tárolja. És ahol most Mami alszik.

Így maradt az a verzió, hogy a gyerekeket betömörítettük a legkisebb szobába, Kamilla átcuccolt Bálint mellé. Mikor Bálint hazaérve meglátta Kamilla ágyát a sajátja mellett, nem reagált sehogy. Mintha mindig is ott lett volna. Cserébe a mi hálónkból hiányolta a kiságyat. Érdekes logika.

Éjszakára tettünk Kamilla ágyába egy bébiőrt. Amikor első éjjel megszólalt mellettem az éjjeliszekrényen, 12 méteres rövidtávfutásba kezdtem, ami eredményes volt, hiszen nem ébresztette fel Bálintot. (Több ilyen éjszaka azóta nem volt. Vagy nem működik a bébiőr vagy Kamilla tényleg átalussza az éjszakát. 10 hetesen. Mint ő. Hurrá!)

Az esti fektetés azonban így kicsit macerásabb lett. Általában Bálint már alszik, mikor Kamillát fektetjük. Így az ő esti piperéje az étkezőasztalon fejeződik be.

Nincsenek megjegyzések: