2012. január 8., vasárnap

Doboz a fejen

Gondoltam a "régi gyerekekről" is hírt kellene adni. Főleg most, hogy lassan már kerek két hete, hogy felütötte a fejét a betegség nálunk, s bár határozottan javulunk, a gyerekek még jövő héten is teljes létszámban itthon szerepelnek, azaz Bálint még nem mehet oviba. Pedig már nagyon eleven, nem könnyű lekötni. Kivinni nem tudom, mert én nemrég kezdtem meg az antiobio kúrámat (elég csúnya tüdőhangokat hallott a háziorvos) és Balázs se mehet még ki. Kamcsi most kezd feltámadni poraiból, miután 5 napon keresztül sírt, aludt és nem evett. Az alapbaján túl tele volt szegénynek a szája hólyagokkal, ami borzasztóan fájt neki.

Holnaptól Tóni dolgozik, Mami Sopronban kúrálja magát (hiszen ő se maradhatott ki a fertőzésből). Bár Nagymama és Julcsi is be lesz vonva napi pár órában, felkészültem a túlélésre. :-)
Mondjuk pl. a mesenézéssel Bálintot sokáig le lehet kötni, de mégse ülhet egész nap a TV előtt. A reggeli mesenézős program így is elmaradthatatlan. Az érdekesebb darabokat teljes koncentrációban nézi és fennhangon nevet az aktuális kedvenceken.
A legnagyobb kedvenceket aztán napközben el is játssza. Hónapok óta megy pl. a lovagbácsis szerepjáték. Melyben sisakot és kardot ragad a lovag (=Bálint), hogy megküzdjön a hétfejű sárkánnyal (=Apa), aki elrabolta királykisasszonyt (=Kamilla). Amikor a lovag bácsi leküzdötte a sárkányt, megkapja a királykisasszonyt. Ekkor Tóni sárkányból átváltozik pap bácsivá és összeesketi Bálintot és Kamillát.

Bálint fején a doboz az utóbbi napokban azonban új értelmet nyert. Mióta karácsonyra kapott egy "Tűzoltó Sam" című meseDVD-t, azóta naponta számtalan tűzeset keletkezik és menni kell oltani, természetesen tűzoltó sisakban.
Kamilla nem teljesen van képben, miért is rohangál Bálint álló nap dobozzal a fején, de minap ő is kerített magának egyet és fejébe húzta. Pechére ennek a doboznak nem átlátszó az eleje.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hű, mi ugyanezt csináltuk végig októberben. Gyuri ment dolgozni, a nagyszülők meg otthon lábadoztak és szedték az antibiotikumot velem együtt. Nálunk a szomszéd néni segített végül egy kis Dorka felügyelettel...Kitartást! ZSófiék