2013. október 24., csütörtök

Újraéledt babaágy

Az aktuálisan legkisebb gyerekünk Sopronban Maminál eddig egy 60x120-as ikeás ágyacskában volt elhelyezve. Ez azonban kezdett szűkös lenni Balázsnak. Miután Bali itthoni 70x140-es rácsos ágyát  forgalmon kívül helyeztük, most lehoztuk ezt Sopronba, gondoltuk jó lesz itt neki. Tóni azonban közölte, hogy ő rácsos ágyat már nem szerel (végülis otthon sem abban alszik már Balázs). Így aztán rácsok nélkül vettük használatba. Nagyon szép kis formás gyerekágy lett belőle. Ilyen összeállításban még nem is láttam, hiszen az elmúlt öt évben végig ráccsal funkcionált.
Bálintnak is nagyon megtetszett a régi-új ágy, ezért első este kikönyörögte, hogy ő aludhasson benne. Nem volt jó ötlet. Bálint a nagy forgolódások közepette mindig beütötte magát az ágy valamelyik szélébe, s álmában jó hangosan szitkozódni kezdett, nagyjából fél óránként. Éjjel kettőkor kitettük a kanapéra aludni. Másnap pedig visszaállítottuk a régi alvásrendet.
A tanulság pedig az volt, hogy ahogy nem elég 60x120 cm egy nagy növésű 22 hónaposnak, úgy nem elég 70x140 cm egy nagy növésű 5 évesnek.

Nincsenek megjegyzések: