2010. április 14., szerda

Nagy dolgok

Tegnap reggel Bálint felkelt és közölte, hogy labda. Már nem "la", hanem labda. Ezekre a tárgyakra itt ni:

Aztán bejött a hálószobába, s a fiókból kivett egy megfelelő ruhadarabot és közölte, hogy bugyi. Délután hazaérve rámutat a pelusra, közli hogy kaki (néha kika) és fél percen belül valóban eszmétlen bűz csapta meg egyébként virágillatú otthonunkat. Aztán ott vannak még a színek. A ceruzákon és legókon oly sokat gyakorolt színek. És 75%-os találati aránnyal meglett a sárga, a kék, a zöld, s a fekete.
Hát ilyen nagy dolgok történtek tegnap.

1 megjegyzés:

Toni írta...

A történelmi hűség kedvéért, Bálint reggel elsőként a Boooo-t minősítette Bo..ci-nak (ahol a két pont a két szótag közötti szünetet jelöli). Ezt még félálomban is (én ilyenkor az ő ágyában vegetálok paplannak betakarózva 6.30 és 7.00 között) alaposan megtapsoltam, így aztán beindult a szekér és lett bo.ci (egy kisebb szünet) majd labda majd bugyi, sőt estére már a tévét is majdnem összeraktuk, de annak felismeréséhez azért nagyon jó hallás kell :-)
Ezzel együtt emlékezzünk meg a hetek óta tökéletesen kimondott alma szóról illetve abuda kifejezésről is mert a neveken felül eddig ezek jöttek ki komplexen és érthetően a kis száján...