2010. április 18., vasárnap

Megérkezett Kerekes Kamilla

Szombaton 23.37-kor világra jött blogunk új főszereplője (akinek beharangozását jópár hónapja elkezdtük izgalmakat fokozandó)Kerekes Kamilla Kinga!!!
Kislányunk 3040 gramm súllyal és 55 centi hosszal született - nagyfiúvá előlépő Bálint szintén 3040 grammal született, így ez valami családi standard lehet, igaz ő 49cm-es volt, de ebben a hosszmérésben én elég komoly hibalehetőséget látok, így nem tartom kizártnak, hogy mindketten 52 cm-esen születtek. :-)

A szülés előtt szokásainknak megfelelően intenzív programot teljesítettünk, így elvittük Kamilkát csütörtökön színházban, pénteken vendégségbe a fekvőgipszben nyomuló VB-hez, majd amikor szombaton 4-5 között megérkeztek a fájások, akkor lemenekültünk a Szamos cukrázdába, ahol kapott egy linzer karikát meg egy forró csokit frissen facsart naranccsal (apa somlóit nyomott). Így hétre ért haza a család (Bálintot nagymama vitte vendégségbe, ők csak fél nyolckor érkeztek). Ekkor Áginak már elég ütemesen érkeztek a fájásai, ezért aztán a délután még jóslónak minősített fájások szülésivé minősültek. Bálintot elrendeztük, cuccot összeraktuk, felkészültünk a 12 órás maratonra. 9.34-kor indultunk el a ház elől a telepakolt kocsival. 10-kor már a CTG-n volt az Ági. Hosszasan vártunk az ügyeles dokira, aki 10.30 környékén megállapította, hogy be kéne hívni a Barabás dokit, mert itt három ujjnyi tágulat van.
Foglaltunk magunknak egy szülőszobát. Mivel senki nem volt bent, így választhattunk. Felmerült, bennem, hogy nosztalgiából a 3-asba kéne menni - Ági nem nagyon foglalkozott ezekkel a témákkal már - ahol Bálint született, de hagytam magam meggyőzni a helyi erő által, hogy az 1-es a legtutibb, meghitt, fürdőkádas, ágyas, félreeső.
Kicsit gyanús volt, hogy a szülőszoba elfoglalásával együtt elkezdett kipakolni a szülésznő, előkészítette a "szettet", meg olyanokat mondott, hogy Barabás doki 20 perc alatt beér, ne aggódjunk (Szentendrén lakik), de ekkor még nem gondoltuk, hogy milyen elképesztő gyorsan alakulnak majd a dolgok.
Bari doki 11-kor érkezett be, így jó időt futott. Még be sem öltözött, nyomott egy burokrepesztést, majd felvette a zöld ruhácskáját és beült hozzánk. Ekkor már sejtettem, hogy azért nem megy ki, mert úgy is azonnal vissza kéne jönnie. Erre utalt, hogy Ági minden tünetet produkált, amit Bálint esetében 12 órán át kérdezgettek tőle, de akkor nem produkálta.
Így aztán 11.37-kor Kamilka két nyomásra előugrott (Ági addig nem mert nyomni, mert Bálint esetében ettől erősen óvták, így most amikor már fokozódott a helyzet egyszer közölte, hogy ő már nem bír nem nyomni, mire Bari doki nyugodt hangon közölte, hogy nyomjon csak nyugodtan).
Kamilka szépen felsírt, én ezúttal nem bénáztam, hanem elvágtam a köldökszinórt. Mindenkit elláttak, Kamilka megkapta a második nevét, ami egészen addig bizonytalan volt, de végül Kinga lett (bár Ági Almát akart, de megadta magát az egyetlen racionális érv előtt - magánhangzó ismétlődés: Kamillia Alma) és majdnem lemaradt, mert a csaj már megcsinálta az egynevű karszalagot :-)
Ezt követően nyugodt másfél óra következett (érkezett korábban még egy pár szülni, de ők elég messze voltak még a céltól, észre sem vettük őket).
Kamilka próbálkozott a szopizással, nem tűnt túlzottan kimerültnek, nyugis volt, nem sírt vagy elégedetlenkedett. 01.30-kor átmentünk a gyermekágyra (előbb Kamilla, aztán mi is) azt vasárnap valamivel kettő után én is hazaindultam, Ági meg megpróbált aludni (nem sikerült, de ezt akkor még nem tudtuk)...

Van itt pár érdekes tény, amin mostanában nevetgélünk:
Kamilka egy nappal a kiírás előtt érkezett, csak úgy mint Bálint.
Kamilka is hétvégén született, csak úgy mint a bátyja. (Teljesen mellesleg mind a két esetben Forma1-es hétvége volt).
Mindketten 3040 grammot nyomtak születésükkor.
Kamilka 17-én született, ami primszám. Bálint 3-án, ami szintén.

Mostantól kezdve a kibővült főszereplői gárdával folytatjuk a Kerekes család blogját!!!

5 megjegyzés:

Kriszti írta...

Hú, a második szülés tényleg ennyivel gyorsabb?! Gratulálunk a kiscsajhoz és sok boldogságot és egészséget kívánunk! Nagyon édes Kamilla! Csani, Kriszti, Endre

Névtelen írta...

Gratulunk mi is! A tények lenyűgözőek és a gyorsaság/teljesitmény is! :-)
ha jóvágású, hasonló paraméterekkel rendelkező (3140g), 1 nappal idősebb udvarlót keresnétek Kamillának, akkor nálunk a családban (bátyáméknél) van egy Barna nevű fiatalember(ke). :-)))
Edina

Pont.én írta...

Gratulálunk! Jó egészséget nektek!

Letti írta...

Gratulálunk, és kívánjuk, hogy minél simábban menjenek az első hetek!
Bau és Letti

Viki írta...

Gratulálunk mi is!
És szurkolok, hogy az "érdekes tények" sora azzal folytatódjon:
"... és Kamilka is hathetesen átalussza az éjszakát, csakúgy, mint a bátyja..."
Ezen kívül várjuk a hazaérkezős beszámolókat, különös tekintettel arra a részre, hogy Bálint mekkorát növekedett ezalatt a pár nap alatt.