2011. december 27., kedd

Itthoni bábszínház

Még nyáron, amikor a gyerekszobát terveztük és ihletmerítés céljából megnéztem pár (száz) szobabelsőt a neten, találtam egy jópofa otthoni "bábszínházat". Ezt itt ni.
Aztán most elkészítettem a varrónővel a mi verziónkat a maradék anyagokból. (Fehér-piros-drappban, mint minden mást a gyerekek szobájában. A drapp mint fiús, a piros pedig mint lányos szín. Aztán kicsit a piros felé csúsztunk... A gyerekeknek végül is tökmindegy.)
A Jézuska hozta a bábszínházat, de nehéz az ilyesmit igazán felavatni Szenteste az egyéb ajándékok árnyékában. Hosszú téli estékre viszont ideális.
Az oviban is minden hónapban van bábelőadás, valamelyik társulat kivonul, mind a 4 csoport kis körpárnákra kiül az ovi belső lépcsőjére. Az a nézőtér. Nálunk pedig a kanapé.
Bálint már jó közönség,de Kamcsit még jobban érdekli, hogy átrohangál a lefüggönyözött ajtón.
Az előadás végével aztán Bálint is felfedte a kulisszatitkokat és ő maga újra elbábozta a sztorit, ami - nagy fantáziára vallva - arról szólt, hogy kinek mit hozott a Jézuska. Fárasztó mesterség egyébként a bábszínészeké, legalábbis nekem pár perc után kezdett leszakadni a kezem.

Nincsenek megjegyzések: