2011. december 22., csütörtök

Várjuk a kistesót

Épp a babahordozók és mózeskosarak tisztogatása volt napirenden. Kamcsi az összeset végigpróbálta, majd mondtam neki, hogy ez itt a babáé lesz. Értett ő a szóból, hozta is mindjárt a babát, hogy beültesse.

Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy miként fogják fogadni. Bálint mindenkinek elmondja, hogy Balázs lesz (néha Gergőt mond, szabadon az Anna, Peti és Gergő-s mese nyomán) és hogy nem szabad majd bántani.
Kamcsi nincs képben a témával kapcsolatban. Nem lesz egyszerű az évkezdés a leánykának az már biztos. Kamillát ugyanis felvették a bölcsibe - ismét -, mert rejtélyes okoknál fogva visszabővítették a létszámot. Közös megegyezéssel a kistesó érkezése után egy hónapot még itthon lesz, aztán január 30-án kezdünk beszokni.

Ui.: A hétvégén leányka betöltötte a 20 hónapot. Bőszen növeszti a szemfogait és ha épp nincs valami nyavalyája, jó étvággyal eszik. A vaspótlás jót tett neki. Azt hiszem ez az (egyik) legédesebb kor. Már jön-megy, ügyesen csinálja a dolgait, elkezdett dumálni is, megérteti magát. De még viszonylag könnyen terelhető a figyelme, egy földön fetrengős hisztiből pár másodperc alatt lesz földön csiklandozós nevetés. S hát nem utolsósorban őt még könnyen arrébb lehet vinni, ha épp más nem használ. Alkudozni (még) nem kell.
A legédesebb, ahogy azt mondja "Anya, gyeje" és mutatja mit akar. Napról napra bővül a szókincse, 20-25 szó már felismerhetően mond. És egész nap énekelget. :-)

Ui.2: Balázs úgy tűnik hű lesz a testvéreihez és kitölti a neki előírt időt a pocakban. A tegnap reggeli CTG-n mondta is a szülésznő, hogy délig meg kellene születnie, hogy 24-én hazaengedjenek. Na erről már bőven lecsúsztunk.

Nincsenek megjegyzések: