2011. december 25., vasárnap

Pocakos szenteste

Fel voltunk rá készülve, hogy egy újszülöttel karácsonyozunk. Arra is fel voltunk készülve, hogy szenteste hiányos lesz a létszám. De arra nem is gondoltunk, hogy pocakosan fogunk karácsonyozni. Biztos ami biztos, 23-án este már feldíszítettem a fát, így reggelre már megérkezett hozzánk a Jézuska. De egyszerre nem bírta el a fát és az ajándékokat is, úgyhogy első körben csak a fát hozta. Egy ramaty éjszaka - erről még majd később - után nyugis nappal következett, Balázs a jelek szerint nagyon jól érzi magát odabent. Így közös ebéd után a nagyszülőknél énekeltünk a Jézuskának (Bálint végig szoros ölelésben tartott egy doboz még fel nem akasztott szaloncukrot).
Aztán a délutáni alvás után visszajött hozzánk a Jézuska, immár az ajándékokkal. Minden ajándékot Bálint osztott ki, átadáskor boldog karácsonyt kívánva.

Aztán este jött az ünnepi vacsora itthon,


és egy nyugodt éjszaka. Ez megy egyébként már egy hete. Egy rossz nap, sok keményedéssel és nem alvással, aztán egy jó nap. Álmomban se gondoltam volna hogy pont a harmadik babát fogom túlhordani. És hogy pont a harmadiknál lesz ilyen nagy "rákészülés". Bálintnál és Kamillánál is - na persze így utólag - egyértelmű volt, hogy készülődik és 3-4 nap múlva meg is születtek.
Pedig a 23-ai vizsgálat (1 ujjnyi méhszáj, baba feje lent) alapján nem jósoltak túl sok időt. Balázs viszont úgy gondolta, engedélyez nekünk egy nyugis és közös karácsonyt.

3 megjegyzés:

Edina írta...

Minden nap nezem a blogot,es veled izgulok,hogy mi van mar...Kitartast es puszi!

Kriszti írta...

Minden nap gondolok rátok! A végén még a szilveszterröl is beszámolsz? :-)

Ági írta...

Köszi lányok!
Ha nem akar magától előbújni, akkor tényleg beszámolok a szilveszterről is, mert január 2-ig kaptunk haladékot. :-)